h1

Yiddishe movies

*

(Read more here.)

*

26.6.2010

LONE SCHERFIGs oscarnominerede film

”An Education”.

Den lyse, smukke skolepige Jenny et lift hjem af en charmerende ældre mand, David, efter en Ungdomsorkesterøvelse. De to indleder et forhold, som omfatter David’s forretningspartner Danny, og Danny’s elskerinde, Helen. David charmerer og lokker Jenny’s beskyttende forældre til at give ham mulighed for at tage hende til koncerter, jazz klubber, og endda til Paris.

Jenny finder ud af, at David og Danny stjæler værdifulde ting fra huse, der er til salg. Hun finder ud af, at David tjener penge ved at flytte sorte familier i lejligheder i nærheden af ældre kvinder, som er bange for dem, så han kan så købe deres lejligheder billigt. Da hun opdager det, bliver Jenny forfærdet og truer med at afbryde forholdet, men til sidst finder hun sit nye liv så spændende og fængslende, at hun vælger at se bort fra den mørke side af det.
David frier til Jenny og Jenny dropper ud af skolen. Men en dag, mens hun leder efter cigaretter i Davids handskerum, finder Jenny en stak breve stilet til “Mr. and Mrs David Goldman.” Hun kræver, at han fortælle hendes forældre, at han allerede er gift. Hendes gamle skolebestyrer nægter hende adgang til at geoptage sin skolegang, så Jenny begynder at gå til undervisning hjemme hos sin yndlingslærer. Hun begynder herefter at studere engelsk på Oxford, noget som hun altid havde ønsket sig før hun mødte David. Slutningen skal ikke røbes her.

Filmen er blevet anklaget for at være anti-semitisk.’

‘An Education’ Portrays ’60s British Anti-Semitism.

http://www.tabletmag.com/scroll/18153/‘an-education’-portrays-’60s-british-anti-semitism/

British Film Gives ‘An Education’ in Anti-Semitism

http://www.jewishjournal.com/film/article/british_film_gives_an_education_in_anti-semitism_20091201/

*

Leave a comment